Tuesday, April 12, 2011

Kräftskiva i april?!

Ja så är det. Kräftskiva i april funkar också. I lördags begav vi oss ännu en gång in till vårt kära San Francisco för att dela en solig eftermiddag med härliga människor och kräftor fraktade ända från Louisina.

Vattenmelondrink är bäst om den delas

Kolla klorna, inte mycket och skryta med. 
Kanske var därför alla blev förvånade när svenskarna sa att man även kan äta köttet i klorna.

Jag tycker jag gjorde honom en tjänst när han fick ha den här utsikten på näthinnan innan det var dags för nästa bild...


Mmmm

En hel drös med goa människor på taket.

Det var många som var noviser när det kommer till kräftor, men vem tycker inte om kräftor liksom.


En liten farväl kyss förtjänar alla, klor eller inte.





Dagen var fylld med mat och framåt kvällningen begav vi oss vidare till Oakland och Zandra där det var fin besök från Sverige, hennes mor och bror var här. Där blev det svenks grillkväll med fläskfilé, klyftpotatis, sallad och marängswiss. Det var jätte kul att träffa hennes familij, för man har ju hört så mycket om dem. Och som att inte det vore nog hade svenskarna även med sig lite godis till flickorna som varit borta väldigt länge från Karamell Kungen och Godis Prinsen. Ära vare kungafamiljen för saltlakrits!

Vi hann med mycket i lördags, för efter SF och Oakland åkte vi tillbaka till stan, för utgång med kräftskivegänget. Vi möttes upp på "baren på hörnet", North Star, som ligger precis vid deras hus och sedan tog vi limon vidare mot downtown och The Ambassador.





Den rosa boan var kvällens höjdpunkt!


2 comments:

  1. Hej !
    Mmmm...Kräftor är gott men det såg lite konstigt ut i kastrullen...majskolvar, champinjoner, o sen såg det ut som gurka o blomkål???
    Var fanns dillen ?
    Kram Harriet

    ReplyDelete
  2. Jaa du harry, måste erkänna att kräftor med dill är godare. Men det var väldigt kul att smaka kräftor som var smaksatta med starka kryddor. Och att koka grönsakerna i samma spad gav dem en mycket god smak. Det får ni prova på i Augusti!

    ReplyDelete