Wednesday, July 13, 2011

Midsommar i Staterna

Om det var nån som missade det så var det midsommar härom veckan (och ännu en gång kommer ett bevis på att jag börjar bli vuxen, säger man "härom veckan" om en helg som inföll för nästan fyra veckor sedan, ja då har man gått och blivit gammal och tiden bra flyger förbi). Självklart firades detta av mig och mina svenska vänner. Elin och jag bestämde oss för att införskaffa proviant, vilket ledde till en 40 minuter lång bilresa enkel väg för att hinna spendera 15 minuter på IKEA innan det var dags att ta hand om barnen. Men lika viktigt som sill, potatis, nubbe och jordgubbsglass (vilken vi ersatte med prinsesstårta) är på midsommar är ju de färgglada blomsterkransarna. Zandra gjorde ett tappert stressat försök att göra tre kransar på 15 minuter, och ja resultatet ser ni nedan.

Kransen brukar ju tillslut hamna runt halsen, men kanske inte ½ minut efter att man satt på sig den.

Med Zandras medgivande tog vi oss tiden att göra dem ordentligt, och kolla vad bra det blev:

Vill dock klargöra att Elin tog sig friheten att låna min krans så att det skulle se ut som att hon hade florist skills

På midsommardagen var det Pride firande för hela slanten, och det var inte nådigt med halvnakna, glittriga, färgsprakande, glada och stolta människor på San Franciscos gator. Det var unik upplevelse att få vara med på SFOs största gatufest!
Som sagt, halvnaket.


Vad kan man göra med en badboll på land? 
Jo man kan skapa en dansring så unik att folk börjar filma fyra svenskor som visar dem vart skåpet ska stå!

Cheereleaders som uppträder till förmån för Cheer for Life som hjälper människor som  lider av HIV/AIDS och pga det förlorat sina jobb eller inte kan betala sin mediciner.




Framåt kvällen bar vi av till The Ambassadeur i downtown för att möta upp Diego, Daniel och Rafael. Än en gång dansade vi baken av oss på ett dansgolv som knappt existerade innan vi anlände, men var smockfullt när stället stängde.

På söndagen var det dags för den stora paraden! Och för att vara redo för en hel dag i solen och folkmassan drog vi ner en riktig amerikansk frukost bestående av pannkakor, sirap och bacon.
Det var en riktig amerikansk diner, men jag funderar på vad dessa vackra damer glor så intensivt på?

Jag vet inte om svaret är grinchen till vänster eller den ny-gamla jukeboxen till höger?
(Zooma in jukeboxens högra blad så får du se vilken artist jag valde att spela för min quarter)

Redo för Pride och Spreading the Love med blommor i hår och lins lock i hand.

Pride paraden, med temat In Pride We Trust, var spretig med allt från män utklädda till ufon, kvinnor i så mycket tyll att det var ett under att de inte svimmade i värmen och mammor eller pappor med barnvagnar, men allt förenat av glädje, kärlek och stolthet!





Trötta och sletna efter en hel helg inne i stan bar vi oss av hemåt för att gå på Au Pair Barbeque och avsluta Midsommar/Pride helgen med att köpa biljett till Super 8 och sen smyga in på Bad Teacher tilsammans med Sahra och Daniella.

No comments:

Post a Comment