Saturday, September 7, 2013

Fullday game drive!

En efterlängtad gofrukost inmundigades innan vi bytte om till safarikläder. Det var äntligen dags för en heldag i en jeep med närhet till den tanzaniska naturen. Första djuret vi såg var en giraff (twiga) men inte långt där efter dök det upp en liten flock impalas. Innan lunch var det mycket giraffer, apor, impalas, krokodiler och flodhästar några zebror, gnuer (wild beast) och ett mycket udda djur som kallade greater kudju. Lunchen var medpackad och vi hittade ett nedfallet träd precis vid floden, där hoppade vi ur bilen och åt hungrigt. Det var en häftig upplevelse, att sitta mitt i vildmarken med impalas och giraffer betandes inte mer än 150 meter bort.

Vår kära guide sparade det bästa till sist! En liten elefant familj vandrade bland acaciaträden. Vi blev förvånade att de inte var större, men fina djur var det allt. Inte mer än 30 min senare körde vi kringelkrokigt in i ett buskage, och där låg det en gravid lejonhona och vilade sig. Lite längre bort såg vi sen ett lejonpar som sökte skydd för solen. Tyvärr hade inte hanen en stor lejonkungen-man, vilket vi fick förklarat för oss att det beror på att han fortfarande var ung. Lejonhanen börjar inte odla manen förrän i fem sex årsåldern.
När vi åkte tillbaka till den första honan låg hon inte längre och vilade. Hon hade gått för en andra omgång på buffebordet. En hel gnuunge hade hon mellan sina tassar medan hennes käkar drog sönder senor och leder på maten. Det var häftigt att se, men ska erkännas även rätt makabert.

På kvällen var vi helt slut och efter middagen, fisk från Lake Victoria (som blivit exporterad till Europa till ett bra pris och sedan tillbaka köpt till Tanzania), slog vi oss ner i sofforna med vårt kaffe och en skvätt Amarulah. Det låg en fantastisk coffe-table book om Dar-es-Salaam gatuliv framme, och jag ska verkligen försöka få tag i den vår sista dag när vi åker till Dar.


Med myggmedel insmort, tänderna borstade och ett afrikanskt lugn i själen kröp jag ner i den sköna sängen, med alarmet ställt på 5.45 AM.

No comments:

Post a Comment